İngilizce hastalıklar, kelime bilginizi geliştirmek için hastalık ve hastalık isimlerini öğrenin. İngilizce konuşulan bir ülkede hasta olduysanız veya sahip olduğunuz bir hastalık hakkında biriyle konuşmak istiyorsanız, o zaman İngilizce hastalık isimlerini bilmek sizin için çok faydalı olacaktır.

Bu aynı zamanda tıp ve insan vücudu hakkında bilgi almak isteyen ve konuyla ilgili metinleri okumak veya İngilizce TV programlarını izlemek için çok kullanışlı olan ve herkes için gerçekten yararlı bilgiler.

Şimdi sizler için hazırladığımız İngilizce hastalık isimlerine bakalım.

İngilizce Hastalık İsimleri

  • Runny nose (Burun Akıntısı)
  • Broken bone (Kırık Kemik)
  • Bruise (Çürük)
  • Sunburn (Güneş Yanığı)
  • Chills (Titreme)
  • Backache (Sırt Ağrısı)
  • Nausea (Mide Bulantısı)
  • Stroke (Felç)
  • Malaria (Sıtma)
  • Cold (Nezle)
  • Dizziness (Baş Dönmesi)
  • Flu (Grip)
  • Stomachache (Karın Ağrısı)
  • Fever (Ateş)
  • Diarrhea (İshal)
  • Bronchitis (Bronşit)
  • Diabetes (Şeker Hastalığı)
  • Asthma (Astım)
  • Mumps (Kabakulak)
  • Mad (Kuduz)
  • Kidney Stone (Böbrek Taşı)
  • Cough (Öksürük)
  • Allergy (Alerji)

Runny Nose (Burun Akması)

burun akması

Burun akıntısı, aşırı burun boşalmasıdır. Akışkan, berrak bir sıvı, daha yoğun bir mukus veya bunların arasında bir kıvama sahip olabilir.

Broken bone (Kırık Kemik)

ingilizce kırık kemik

Kırık, kemik bütünlüğünün bozulmasıdır. Kırıklar darbe sonucu ya da kendiliğinden oluşabilir. Yaşlılık ile birlikte kendiliğinden kırık oluşma riski de artar.

Bruise (Çürük)

ingilizce çürük

Diş çürüğü, bakterilerin ürettikleri asitle dişin sert yapısını oluşturan diş minesi, dentin ve sement tabakalarına hasar verdiği bir hastalıktır.

Sunburn (Güneş Yanığı)

ingilizce güneş yanığı

Güneş yanığı, cildin yoğun güneş ışığına maruz kalması sonucu ortaya çıkan, ilgili bölgenin akut iltihaplanması durumudur.

Chills (Titreme)

titreme

Titreme hastalığı, vücudun bir bölümünün veya bir uzvun kasıtsız ve kontrol edilemez ritmik hareketidir

Backache (Sırt Ağrısı)

sırt ağrısı backache

Çoğunlukla kas kaynaklı problemler nedeniyle oluşan sırt ağrısı daha ciddi hastalıkların da habercisi olabilmektedir

Nausea (Mide Bulantısı)

mide bulantısı ingilizce

Mide bölgesinde huzursuzluk verici ve rahatsız edici bir duygudur. Mide bulantısı genellikle kusmanın ilk aşamasıdır. Kusmak ise mide içeriğinin zorla, gönüllü veya istemsiz olarak ağızdan dışarıya boşaltılmasıdır.

Dizziness (Baş Dönmesi)

baş dönmesi ingilizce

Baş dönmesi diğer bir adıyla vertigo, denge kaybı ve sersemlik hissi olarak tanımlanır. Bu durum özellikle hareket ederken ya da eğilip, kalkarken hızlı hareket etmeye bağlı durumlarda sıklıkla ortaya çıkabilir

Flu (Grip)

grip (flu)

Grip, virüslerin neden olduğu bir solunum yolu enfeksiyonudur. Grip burun, boğaz ve akciğerlere yerleşebilen bir grup virüsten kaynaklanmaktadır. Günümüzde en çok konuşulan İngilizce hastalıklar arasında yer almaktadır.

Stomachache (Karın Ağrısı)

karın ağrısı ingilizce

Bağırsakta olan iltihabi bir olay ise kendisini iştahsızlık, bulantı ve kusma gibi belirtilerle gösterir. Ani başlayan karın ağrısı olan her hasta detaylı bir şekilde ele alınmalıdır

Fever (Ateş)

ingilizce ateş yükselmesi

Yüksek ateş, bireyin vücut sıcaklığında genellikle bir hastalık nedeniyle meydana gelen geçici artışa verilen isimdir. Ateş, kendi başına bir hastalık değildir, onun yerine başka tıbbi durumların belirtilerinden birisidir.

Cough (Öksürük)

öksürük ingilizce

Öksürük, insan vücudunun ani bir tepkisi ve refleksidir. Günlük yaşamda ve klinik uygulamada çok yaygın bir semptomdur. Bir çok kişi hayatı boyunca sürekli öksürük atakları geçirir.

Allergy (Alerji)

ingilizce alerji

Polen, arı zehri veya evcil hayvan kepeği gibi yabancı bir maddeye veya çoğu insanda reaksiyona neden olmayan bir yiyeceğe bağışıklık sistemi tarafından verilen aşırı tepkilere alerji adı verilmektedir. 

Mad (Kuduz Hastalığı)

ingilizce kuduz

Kuduz, insan ve memeli hayvanların çoğunda beyin dokusunda iltihap meydana getiren, zoonotik (hayvanlardan insanlara bulaşan) bir hastalıktır.

Asthma (Astım Hastalığı)

ingilizce astım

Astım, solunum yollarını tıkayan ve nefes almayı zorlaştıran kronik bir hastalıktır. Astımda, hava yolu etrafındaki düz kaslar, alerjenler, duman, soğuk hava veya egzersiz gibi tetikleyicilere yanıt olarak kasılır ve mukus adı verilen yapışkan salgının üretimi artar; bu durum hava yolunun daralmasına neden olur. 

Kidney Stone (Böbrek Taşı)

ingilizce böbrek taşı

Böbrekler, yaşamın devam edebilmesi için atık maddelerin vücuttan atılmasını sağlamaktadır. Öte yandan vücut için gerekli olan bazı maddeleri filtre ederek bunların seviyelerini ayarlamak gibi bir görevi de bulunan böbreklerde bu görevle ilgili mekanizmadaki sorunlara bağlı olarak böbrek taşları oluşabilmektedir.

Bronchitis (Bronşit)

ingilizce bronşit

Bronşlar dışarıdan solunum yoluyla aldığımız havayı, kanın oksijenlendirildiği alveol denilen keseciklere taşıyan geniş ve orta genişlikteki hava yollarıdır. Bronşit ise işte bu bronşların bir takım etkenler nedeniyle inflamasyonu, yani yangılanmasıdır. Bu yangılanma esnasında bronşları içeriden kaplayan mukoza adı verilen tabaka ödemlenerek kalınlaşır ve mukus denilen yapışkan sıvıyı daha fazla üretir; bunun sonucunda hava alveollere rahatça ulaşamaz.

Stroke (Felç)

İngilizce felç

Felç, duyu kaybıyla birlikte görülebilen, kas işlevinde bir kayıp içeren bir durumdur ve aynı zamanda duyu kaybı olarak da adlandırılır.

Cold (Nezle)

ingilizce cold soğuk algınlığı

Soğuk algınlığı, nezle ya da bir diğer adıyla nazofarenjit, üst solunum yollarınızda (burun ve boğazınızda) meydana gelen viral bir enfeksiyondur. Yılın her mevsiminde görülebilen ve bütün dünyada yaygın olan bir hastalık türüdür. İngilizce hastalık isimleri arasında adının hakkını veren bir hastalıktır.

Diarrhea (İshal)

ingilizce ishal hastalığı

İshal, gün içinde genellikle normalden daha sık sayıda, gevşek ve sulu dışkının çıkarıldığı bağırsak hareketleridir. Diyare ishale verilen bir diğer isimdir. İshal kısa ömürlüdür. Genellikle birkaç gün devam eder ve herhangi bir tedaviye ihtiyaç duymadan kaybolur.

Mumps (Kabakulak)

ingilizce kabakulak

Kabakulak, tükürük bezlerinin enflamasyonu ile belirgin akut viral bir enfeksiyondur. Çoğunlukla komplikasyona yol açmadan iyileşebilmektedir. Bu hastalık özellikle genç yaşlarda geçirilen İngilizce hastalıklar arasında bulunmaktadır.

1 Yorum

Yorum Yaz