İngilizce’de farklı İngilizce film türleri farklı platformlarda sıkça karşımıza çıkar. Yüzlerce farklı film türü vardır, ancak bu yazımızda ana türlere ve her tür için kullanılan kalıplardan bazılarını inceleyeceğiz.

Herkesin kendine göre izlemeyi sevdiği bir film tarzı vardır. Bazıları suçlarla ilgili filmlerden hoşlanırken, diğerleri aşk filmlerini sever.

İnsanların zevklerine uygun bir film türünü bulmalarına yardımcı olmak için, tüm filmler konularına, hikayelerine veya yapıldığı tarza göre gruplandırılır ve kategorilere ayrılır. Biz de sevdiğimiz İngilizce film türleri kategorilerinin isimlerini öğrenirsek; rahatça yeni filmler keşfedebiliriz.

Filmlerden hoşlanıyorsanız, izlemekten hoşlandığınız İngilizce film türleri ve adlarını bilmek, sadece filmleri kolayca bulmak için önemli değil, aynı zamanda İngilizce konuşurken filmler hakkında fikir belirtmenize de yardımcı olacaktır.

  • Action
  • Adventure
  • Animated (Anime)
  • Comedy
  • Drama
  • Crime
  • Documentary
  • Family
  • Historical Drama
  • Martial Arts
  • Romantic Comedy
  • Science Fiction (Sci-Fi)
  • Horror
  • Western
  • Thriller
  • Musical
  • War
  • Romance / Love Story

İngilizce film türleri normalde benzer bir ortam ve hikaye konusuna sahip filmleri bir araya getirmek için kullanılır.

Farklı film türlerinin adlarını öğrenmenize yardımcı olmak için aşağıdaki yazıyı sizler için hazırladık. Siz de bu yazıyı inceleyerek; İngilizce film türlerinin adlarını hızlı bir şekilde öğrenebilir, ne anlama geldiğini anlayıp hatırlayabilirsiniz.

1. Action (Aksiyon)

action - aksiyon filmi

Türkçe “Aksiyon Filmi” İngilizce “Action” demektir. Aksiyon filmleri, kahramanın tipik olarak şiddet, uzun süreli dövüş, fiziksel beceriler ve çılgınca kovalamacaları içeren bir dizi olaya itildiği bir film türüdür.

2. Adventure (Macera)

adventure - macera filmi

Eğer güzel bir macera filmi arıyorsanız İngilizce filmler arasından “Adventure” kategorisini incelemeniz sizin için uygun olacaktır. Macera filmleri, egzotik yerleri enerjik bir şekilde görüntülemek ve keşfetmek için tipik olarak aksiyon sahnelerini kullanır.

3. Animated (Animasyon / Anime)

animated - animasyon filmi

Animasyon filmlerini hangimiz sevmez ki? Animasyonlar ile bir olay, bir mesaj veya bir konuyu farklı bir şekilde aktaran filmlerdir Animasyon filmleri. İngilizce “Animated” olarak İngilizce animasyon filmlerine erişebilirsiniz. İlk olarak, Disney filmleri gibi çizgi film endüstrisi 19. yüzyılın başlarında gelişti. Günümüzde, bilgisayar grafiklerini kullanan yeni teknolojilerin ortaya çıkmasıyla, animasyon filmler daha özenli bir şekilde yapılmaktadır. Film türleri arasında çocuklar için en eğitici ve eğlenceli tür kesinlikle Animasyon filmleridir.

4. Comedy (Komedi)

comedy - komedi filmi

Komedi filmlerinde odak mizahtır. Bu filmler izleyiciyi eğlenerek güldürmek için yapılmıştır. Moralimiz bozuk olduğu zaman hepimiz biraz gülmek, eğlenmek veya keyiflenmek isteriz. İşte bu gibi zamanlar için hem İngilizce bilgimizi geliştirebilir hem de İngilizce film türleri arasından “Comedy” seçip keyiflenebiliriz.

5. Drama (Dram)

drama - dram filmi

Bu, tonu olarak daha ciddi olan bir anlatı kurgu türüdür.

6. Crime (Suç)

crime - suç filmi

Yasayı çiğneyen bir kişi veya insanlar hakkındaki olayları konu alan bir İngilizce film türüdür.

7. Documentary (Belgesel)

documentary - belgesel

Bu, gerçekliği belgelemeyi amaçlayan kurgusal olmayan bir türdür . Amaç, tarihsel bir kaydı eğitmek, belirlemek veya sürdürmektir.

8. Historical Drama (Tarihi Drama)

historical drama - tarihi drama filmleri

Tarihsel dramalar, geçmişte meydana gelen ve tarihsel olarak önemli olan gerçek olaylara dayanır.

9. Family (Aile)

family - aile filmleri

Aileniz ile izlemek için en uygun film türleri arasında şüphesiz ki “Family” yani “Aile” türü gelmekte. Adından da anlaşılabileceği gibi genellikle filmde yer alan unsurlar çok sınırları zorlamaz ve genel toplum için kabul gören kuralların dışına çıkmayarak çoğu zaman mizahi bir dil içeren türdür.

10. Martial Arts (Dövüş Sanatları)

martial arts - dövüş filmleri

Dövüş sanatları filmleri Judo, Karate, Taekwondo ve benzeri dövüş sanatlarını içerir. Bruce Lee çok bu türün en ünlü dövüş sanatları filmlerini yapan örneklerden birisidir.

11. Horror (Korku)

horror - korku filmi

Korku filmleri, eğlence amacıyla korku uyandırmaya çalışır. Bu filmler başlangıçta Edgar Allan Poe, Bram Stoker ve Mary Shelley gibi yazarların edebiyatından esinlenmiştir.

12. Romance / Love Story (Romantik / Aşk Hikayesi)

romance - romantik film

Romantik filmlerde odak noktası romantik aşktır. Sürükleyici aşk hikayeleri ile izleyicilerinde genellikle duygusal bir his bırakır romantik filmler.

13. Romantic Comedy (Romantik Komedi)

romantic comedy - romantik komedi

Romantik komediler, romantizmin yanı sıra birçok komik anı da içeren tatlı filmlerdir.

14. Musical (Müzikal)

musical - müzikal

Karakterlerin müziği ve şarkıları, bazen dansla birlikte anlatıyla iç içe geçmiştir.

15. Science Fiction / Sci-Fi (Bilim Kurgu)

science fiction - bilim kurgu filmi

Bu filmler, uzay aracı, robotlar, yıldızlararası yolculuk gibi fütüristik unsurların yanı sıra, dünya dışı yaşam biçimleri, yabancı dünyalar, duyular dışı algı ve zamanda yolculuk gibi ana akım bilim tarafından tam olarak kabul edilmeyen fenomenlerin spekülatif, kurgusal bilime dayalı tasvirlerini kullanır.

16. Thriller (Gerilim)

thriller - gerilim

Seyircide heyecan ve gerilim uyandıran geniş bir film türüne atıfta bulunurlar.

17. Western (Kovboy)

western - kovboy filmi

Film türleri arasında yerli eserler arasında en az rastladığımız film türlerinden birisidir kovboy filmleri. Bu, esas olarak 19. yüzyılın ikinci yarısında Batı Amerika Birleşik Devletleri’nde geçen bir kurgu türü. Hikayeleri genellikle bir tabanca ve bir ata binen bir tüfekle donanmış göçebe bir kovboy veya silahşörün hayatına odaklanır.

18. War (Savaş)

war - savaş filmi

Savaş filmi, dramanın merkezinde savaş sahneleri olan, tipik olarak deniz, hava veya kara savaşlarıyla ilgili olayları konu alan bir film türüdür.

1 Yorum

Yorum Yaz