Hakkımızda

 

Biz bir grup insan, dünyayı olumlu yönde değiştirmek için üzerimize düşeni yapmak amacı ile 2013 yılında yola çıktık. Linguistics yani dil biliminden esinlenerek projemize Lingusta adını verdik.

Modası geçmiş toplumsal düşünceler ve eğitim modellerinden tutun, yaratıcılığı ve yenilikçiliği engelleyen şirket kültürlerine kadar, insan potansiyelini sınırlayan her ne varsa değiştirmek için kararlı bir şekilde çalışıyoruz.

Bazı insanlar beyin göçü ve çökmüş olan eğitim sistemlerine bakarak tüm zamanlarını ve enerjilerini bu problemleri çözmeye harcarlarken biz farklı bir yaklaşımı tercih ediyoruz.

Nasıl mı?

Şu felsefeyi somutlaştırarak: “Mevcut realiteyle mücadele ederek bir şeyleri asla değiştiremezsiniz. Bir şeyleri değiştirmek için mevcut modeli kullanım dışı bırakacak yeni bir model geliştirmelisiniz”.

Bizim yaptığımız da tam olarak budur. Günümüzün problemli modellerini kullanım dışı bırakan, daha iyi ve yeni modeller geliştirmek.

Nereden başlayacağımıza karar vermemiz biraz zamanımızı aldı. Başlangıçta kişisel gelişim konusuna odaklanırken toplumumuz için en öncelikli meselenin yabancı dil ve özellikle İngilizce olduğunu gördük.

Ülkemize gıpta ile bakan eski Sovyet yeni Avrupa Birliği üyesi ülkelerde bile İngilizce konuşabilme oranı %40’lar seviyesinde gezerken biz neden %3’ler de kalmıştık.

Bugün dünyada her geçen gün önemi ve değeri artan ülkemizin dünya ile iletişimini sağlayacak olan yegane dil İngilizce iken mevcut seviyemiz kabul edilebilir sınırlar içerisinde görünmüyor.

Sorunun nedenlerini ve bu sorunu ortadan kaldıracak yeni yaklaşımları araştırdık.

Geçtiğimiz yüz yıl içerisinde yabancı dil eğitiminde ortaya konan tüm yeni modelleri inceledik. Sadece sağlam bir teoriye dayanmayan aynı zamanda pratik başarısıda yüksek bir model arıyorduk.

Bir yılımızı alan araştırma sürecinin sonunda aradığımız modelin temelini bulduk ve böylece ilk projemiz olan Lingusta İngilizce’yi geliştirme çalışmalarına başladık.

İngilizce programımızın ülkemizdeki binlerce kullanıcı üzerindeki başarısı ve aldığımız pozitif sonuçlar heyecanımızı ve motivasyonumuzu daha da arttırdı.

Yabancı dile ve kişisel gelişime olan tutkumuz hiç bitmeyecek. Bizi bir araya getiren bu uğraşımız devam ettiği sürece toplumumuzu ileriye taşıyacağını düşündüğümüz yeni modelleri ve çözümleri geliştirmek için çalışacağız.

Kurucular: Mesut Karakaş, Serkan Yüksel