Bugün, yeni İngilizce kelime öğrenme çalışmalarınızın daha kolay ve eğlenceli hale gelebilmesi için en etkili İngilizce kelime ezberleme teknikleri hangileridir birlikte inceleyeceğiz.

İngilizce Kelime Ezberleme ve Öğrenme Teknikleri

Yeni bir dilde hakimiyet kazanmak imkansız bir görev gibi görünebilir, özellikle bu dil İngilizce kadar karmaşık olduğunda. Yeni kelimeleri ezberlemek, yeni bir dil öğrenmenin büyük bir parçasıdır ve hal böyleyken başarmak da çok zor gibi görünüyor.

Fakat paylaşacağımız İngilizce kelime ezberleme teknikleri ile umarız yeni İngilizce kelime öğrenme süreciniz daha kolay ve eğlenceli bir hale gelecektir.

Ayrıca, sizin düşüncelerinizi de öğrenmek istiyoruz. İngilizce kelime ezberleme için en sevdiğiniz yöntemleri cevap yaz kısmından bize bildirebilirsiniz.

Okuma Yolu ile İngilizce Kelime Öğrenme

okuyarak ingilizce öğrenme

Okuma aslında en temel etkinliktir. Çünkü okumak zengin ve geniş kelime hazinesine maruz kalmanın en iyi yoludur.

İngilizce kelime ezberleme çalışmalarınız için ne isterseniz okuyabilirsiniz. Edebiyat kitapları okumaktan zevk alıyorsanız, okuyabilirsiniz. Fakat edebiyat kitabı okumazsanız, çizgi roman veya dergi okumayı deneyin.

Bir yemek kitabı alabilir ve okuyabilirsiniz. Ya da çocuklarınıza çocuk kitabı okuyabilirsiniz. Online olarak binlerce makale ve haber siteleri mevcut. Seçenekler sonsuz. Sevdiğiniz bir şeyi bulun ve okuyun.

Okuma, dil becerilerinizi artırmak için kolay, eğlenceli ve rahatlatıcı bir yöntemdir. Ayrıca okuyarak, birçok şey öğreneceksiniz.

Bağlamı Anlama Yolu ile İngilizce Kelime Ezberleme

İngilizce öğrenme teknikleri bağlamı anlama yolu

İngilizce kelime ezberleme çalışmaları yaparak yeni İngilizce kelimeler öğrendiniz fakat bunları doğru bir şekilde ne zaman ve ne nasıl kullanacağınızı bilmiyorsanız, gerçekten öğrenmediniz demektir.

Okumanın çok önemli olmasının bir sebebi de bağlamdır. Çünkü okuduğunuz metin her kelimenin bağlamını verir. Bu durum kelimenin anlamını ve kullanımını anlamanıza yardımcı olur.

Örneğin, “This meal is horrible, it tastes so bitter” cümlesinde “bitter” sözcüğünü anlamayabilirsiniz, ancak tüm cümle bağlamı sayesinde “not good – iyi değil” anlamına geldiğini çıkarabilirsiniz.

Bağlam, bir kelimenin resmi dilde veya gayri resmi dilde ne zaman kullanıldığını anlamamızı sağlar. Örneğin bir kelime argo olabilir veya sadece arkadaşlarımızla konuşurken kullanabiliriz.

Ya da başka bir kelime sadece yazılı İngilizcede kullanılan ve konuşma dilinde kullanmaya uygun olmayan bir kelime olabilir. Bağlam tüm bunları anlamamıza yardımcı olur.

İlgili Kelimeler ile İngilizce Kelime Öğrenme

ingilizce-kelime-ezberleme-ilgili-kelimeler

“Alter” kelimesini öğrendiyseniz, kelimenin türevlerini ve o kelimeyi kullanan ifade şekillerini öğrenmek için sözlükleri veya İnterneti kullanın.

Örneğin: alternate, alternative, alteration

Gördünüz mü? Tek bir kelimeyle başladınız, fakat türevleri olan diğer dört kelimeyi de hızlıca öğrendiniz. Anlamları ilişkili olduğu için, her birinin ne anlama geldiğini anlamak ve hatırlamak daha kolaydır.

Cümle Kurma Yolu ile İngilizce Kelime Ezberleme

ingilizce-kelime-ezberleme-cumle

Cümleler kurmak, öğrendiğiniz her şeyi eyleme geçirmenize yardımcı olur. Yeni bir kelime öğrendiğinizde beyninizin bu kelimeyi ezberlemesi ve gelecekte hatırlaması için en iyi yolu onu kullanmaktır.

Öğrenmek istediğiniz kelimenin farklı anlamlarını kullanan on cümle kurun. Ya da eğer bir fiil ise farklı zamanlarda kullanın.

Cümleler kurarak beyninizin öğrenmesine yardımcı oluyorsunuz. Çünkü böylelikle beyin öğrenme sürecine aktif biçimde dahil oluyor.

Kendini Kayıt Etme yolu ile İngilizce Kelime Öğrenme

ingilizce-kelime-ogrenme-kayit

Kendi sesinizi duyarak kelimeleri yüksek sesle söyleyin. Ağzınızın hareket ettiğini hissederek beyninizde daha fazla bağlantı kurarsınız.

Eğer geçmişte İngilizce çalıştıysanız ama uzun zamandır pratik yapmıyorsanız, kelimeleri biliyor olsanız da onları hatırlamak size zor gelebilir.

Yine de, konuşmaya başladıktan sonra, ihtiyaç duyduğunuz kelimelere erişmek daha kolay hale gelir.

Bu sebeple, yeni kelime dağarcığınızı ve o kelimelerle birlikte kurduğunuz cümlelerin alıştırmasını yaparken kendinizi kayıt etmek için kamera, telefon veya bilgisayarınızın kamerasını veya ses kayıt özelliğini kullanın.

Bilgi Kartları Hazırlama Yolu ile İngilizce Kelime Ezberleme

bilgi kartları ile kelime ezberleme

Bilgi kartları, yeni kelimeleri öğrenmek için popüler bir yöntemdir. Ayrıca post-it notlarını da kullanabilirsiniz ve bunları düzenli olarak göreceğiniz yerlere koyabilirsiniz. Ya da eğer görsel ağırlıklı öğrenen biriyseniz, kelimenin tanımını çizebilirsiniz.

Her gün bilgi kartlarınızı çıkarın ve tamamını okuyun. Kelimeyi okuyun ve arkasındaki çizimi veya tanımını kontrol etmeden önce ne anlama geldiğini hatırlamaya çalışın.

Bellek Geliştirme Yöntemi ile İngilizce Kelime Öğrenme

bellek geliştirme yöntemi ile kelime ezberleme

Bellek geliştirme yöntemi (Nimonik), bir şeyleri daha iyi hatırlamamıza yardımcı olacak yöntemlerdir.

Bu konuda mnemonicdictionary.com sitesini kullanabilirsiniz. Hatırlamak istediğiniz kelimeleri ezberlemenize yardımcı olacak birçok farklı yol göreceksiniz.

Not Tutma Yolu ile İngilizce Kelime Ezberleme

not tutma tekniği

Diğer bir yöntem de her zaman not defteri ve kalem taşımaktır. Bir filmde veya şarkıda henüz bilmediğiniz bir kelimeyi veya cümleyi duyarsanız, hemen not alın. İlk fırsatta araştırıp, öğrendiğiniz kelimelerin listesine ekleyebilirsiniz.

Oyun Oynama Yolu ile İngilizce Kelime Öğrenme

oyun oynayarak kelime öğrenme

Eğlenirken öğrenmek çok daha kolaydır. Bu sebeple boggle veya scrabble gibi oyunlar oynayın. Bu oyunlar yaratıcılığınızı test eder ve farklı düşünmenizi sağlar.

Konuşma Yolu ile İngilizce Kelime Öğrenme

konuşarak kelime ingilizce öğrenme tekniği

Kendinizi kayıt etmenin, beyninizin kelimeleri daha iyi hatırlamanıza nasıl yardımcı olacağını açıklamıştık. Bunun bir arkadaşınızla konuşmaktan daha iyi bir yolu var mı?

Eğer ana dili İngilizce olan bir arkadaşınız yok ise sorun değil. İngilizce öğrenmek isteyen bir arkadaşınızı birlikte kahve içmek ve pratik yapmak için davet edin.

Bu sohbetlerden en iyi şekilde yararlanmak için her hafta farklı bir konu seçmenizi öneririz. Bu şekilde farklı kelimeler kullanacaksınız.

Arkadaşlarınızla buluşmadan önce kullanmak istediğiniz kelimelerin bir listesini yapmak için ön hazırlık yaptığınızdan emin olun.

Tekrarlama Yolu ile İngilizce Kelime Ezberleme

tekrarlayarak ingilizce kelime ezberleme tekniği
ezberl

Tekrarlama başarının anahtarıdır. Bir şeyi öğrenmek için belirli sayıda tekrarlamanız gerekir

Her gün, yeni kelimeleri çalışmak için biraz zaman ayırın. Nasıl yaptığınız fark etmez ama her gün küçük pratikler yapmanız önemli. Bu sizin için güzel bir alışkanlık olacaktır.

Sonuç

Son olarak, kendinize karşı nazik ve sabırlı olun. İngilizce kelime öğrenme süreci zaman alır. İngilizce kelime ezberleme teknikleri ile yeni kelimeler öğrenmek büyük bir başarıdır. Bu nedenle her yeni kelime öğrendiğinizde kendinizle gurur duymalısınız.

Eğlenceli ve etkili 11 İngilizce kelime ezberleme tekniği yazımızın sonuna geldik. İngilizce kelime öğrenme konusunda burada anlatılanların dışında kullanmakta olduğunuz diğer İngilizce kelime ezberleme teknikleri ve yöntemleri varsa bizimle paylaşmayı unutmayın.

Yorum Yaz